Bearbeide til en ensartet masse ved å presse, klemme, slå eller lignende; kna, stampe
Elte brøddeig
En kjøkkenmaskin som både elter og hakker
Tungen elter og blander maten med spytt
Ordforklaring
Hva betyr elte?
Info
Denne teksten er generert av en kunstig intelligens og kan inneholde unøyaktigheter og feilaktige fremstillinger som ikke samsvarer med virkeligheten.
Å "elte" betyr å bearbeide en substans, som for eksempel deig eller leire, ved å presse, klemme, slå eller utføre lignende handlinger for å oppnå en ensartet masse. Dette kan gjøres ved å bruke hendene eller andre redskaper for å manipulere og forme substansen for å oppnå ønsket konsistens. Elting brukes vanligvis i forbindelse med baking og keramikkproduksjon, der det er viktig å oppnå riktig tekstur og struktur.
Eksempler:
1. Hun elter deigen grundig for å sikre at brødet får riktig konsistens.
2. Snekkeren elter leiren for å forme den til en keramikkpotte.
3. Etter å ha tilført ingrediensene, begynte bakeassistenten å elte deigen for hånd.
4. Kunstneren elter og former leiren med presise bevegelser for å skape en skulptur.
5. Etter å ha tilsatt vann, elter hun leiren til den er smidig og klar til å forme.