bokmålsordboka
SUBSTANTIV
Av fransk désservir ‘rydde av bordet’
etterrett i et (middags)måltid
Spise frukt og bær til dessert
Ordforklaring
Hva betyr dessert?
"Dessert" refererer til en søt matrett som serveres etter hovedmåltidet, vanligvis middag. Desserten er ment å avslutte måltidet på en søt og tilfredsstillende måte. Typiske desserter inkluderer kaker, paier, frukt, iskrem og pudding. I mange kulturer betraktes desserten som en viktig del av måltidet og kan være både en kulinarisk og sosial opplevelse. Det er vanlig at desserter har en høy andel sukker og fett, og de kan også være dekorative for å tiltrekke seg spisernes oppmerksomhet.

1. Etter en deilig middag serverte verten en herlig jordbærterte som dessert.
2. Til helgen planlegger vi å lage en hjemmelaget sjokolademousse som dessert.
3. Etter et velsmakende måltid avsluttet vi med en frisk fruktsalat som dessert.
4. På restauranten tilbys en rekke forskjellige desserter, inkludert kremet tiramisu og sitronpai.
5. I går kveld spiste vi vaniljeis med bær som dessert etter en stor middag.
Dato for generering: 02.12.2023