bokmålsordboka
SUBSTANTIV
Rund plate av jern eller stein til å steke særlig flatbrød og lefse på; takke
Ordforklaring
Hva betyr bakstehelle?
Bakstehelle er en rund plate laget av jern eller stein, som brukes til å steke særlig flatbrød og lefse på. Den er et tradisjonelt verktøy i matlagingen i mange kulturer, spesielt i Norden, hvor den også kalles "takke". Bakstehellen plasseres vanligvis over en varmekilde, som for eksempel et bål eller en komfyr, og brukes til å steke deigblandinger til de blir gyldne og sprø. Den jevne varmefordelingen gjør bakstehellen til et effektivt redskap for å lage ulike typer bakverk.

Eksempler:
1. Hun plasserte deigen forsiktig på bakstehellen for å lage perfekte lefser.
2. Etter å ha varmet opp bakstehellen, begynte hun å steke flatbrød til middagen.
3. Bestemoren min har en gammel bakstehelle som hun bruker til å lage deilige potetkaker på.
4. Vi samlet oss rundt bålet og brukte bakstehellen til å lage smakfulle pannekaker til lunsj.
5. I den gamle stua sto det alltid en bakstehelle klar til bruk for å lage nybakte rundstykker.
Dato for generering: 02.12.2023