Denne teksten er generert av en kunstig intelligens og kan inneholde unøyaktigheter og feilaktige fremstillinger som ikke samsvarer med virkeligheten.
"Avskjær" refererer til rester eller kapp fra en større mengde av noe, ofte brukt i sammenheng med matvarer eller produktiv virksomhet. For eksempel kan avskjær av kjøtt referere til mindre biter eller stykker som er igjen når større deler av kjøttet er blitt skåret av. I matproduksjon kan avskjær også referere til deler av matvareproduksjonen som ikke blir brukt, for eksempel fiskeavfall som skjell, hoder og haler. Ordet blir også brukt i sammenheng med andre typer avfall eller rester, for eksempel metallavskjær eller tømmeravskjær.
Eksempler:
1. I fabrikken samles avskjæret fra produksjonslinjen og resirkuleres for å redusere avfall.
2. Kokken brukte avskjæret av kyllingen til å lage en deilig kyllingsuppe.
3. Etter å ha skåret til kjøttet, la slakteren til side avskjæret for å lage hundemat.
4. Tømreren fjernet avskjæret fra tømmeret før han begynte å forme det til møbler.
5. Båten returnerte til havnen med en last av fiskeavskjær som skulle brukes til å lage fiskeolje.