Blanding av to væsker der den ene er fordelt som fine dråper eller partikler i den andre
En emulsjon av fett og vann
Ordforklaring
Hva betyr emulsjon?
Info
Denne teksten er generert av en kunstig intelligens og kan inneholde unøyaktigheter og feilaktige fremstillinger som ikke samsvarer med virkeligheten.
Emulsjon er en blanding av to væsker der den ene væsken er fordelt som fine dråper eller partikler i den andre væsken. Vanligvis består en emulsjon av en vannfase og en oljefase, der emulgatoren fungerer som et middel for å stabilisere blandingen. Emulsjoner brukes ofte i kosmetikk, matlaging og farmasøytisk industri for å skape stabile blandinger av vann- og oljebaserte ingredienser.
1. Den nye fuktighetskremen inneholdt en spesiell emulsjon av olje og vann for å gi en lett og frisk konsistens.
2. Kokken emulgerte oljen og eddiken for å lage en deilig vinaigrette dressing.
3. Maleren brukte en emulsjon av olje og vann for å skape forskjellige teksturer i sitt kunstverk.
4. I matlagingen ble det laget en smakfull emulsjon av smør og hvitvin til sausen.
5. Den nye medisinen var formulert som en emulsjon for å sikre riktig absorpsjon i kroppen.