Matrett av vispede egg (med vann, melk eller lignende) rørt sammen over svak varme
Servere spekemat med eggerøre
Ordforklaring
Hva betyr eggerøre?
Info
Denne teksten er generert av en kunstig intelligens og kan inneholde unøyaktigheter og feilaktige fremstillinger som ikke samsvarer med virkeligheten.
Eggerøre er en matrett laget av vispede egg som er rørt sammen over svak varme. Vanligvis tilsettes vann, melk eller lignende for å gi eggerøren en myk og kremaktig konsistens. Eggerøre kan serveres alene som en enkel frokostrett eller som et tilbehør til andre retter som for eksempel brød, bacon eller røkelaks.
Eksempler:
1. Til frokost laget jeg deilig eggerøre med litt finhakket gressløk.
2. På søndagsbrunsjen serverte de sprø bacon og varm eggerøre til alle gjestene.
3. Etter en lang lørdagskveld, laget hun seg en kjapp liten eggerøre til frokost.
4. Kokken anbefalte å servere den grillede laksen med en liten porsjon eggerøre på siden.
5. Mine barn elsker å spise eggerøre med litt revet ost og cherrytomater til lunsj.