bokmålsordboka
Klar, vannrik masse mellom skallet og plommen i et egg
Stivpisk eggehvitene
Eggehvite i urinen
Ordforklaring
Hva betyr eggehvite?
"Eggehvite" refererer til den klare, vannrike massen som ligger mellom eggeskallet og plommen i et egg. Eggehviten utgjør hovedsakelig av vann og protein, og bidrar til å beskytte eggeplommen. Den brukes blant annet til å lage marengs, mousser, og andre bakverk. På grunn av eggehvitenes evne til å stivne og danne skum, blir den også brukt som bindemiddel i matlaging.

Her er noen eksempler på bruk av "eggehvite" i en setning:
1. Oppskriften krever tre eggehviter, pisket til stive topper.
2. Jeg bruker eggehviten til å lage en lett og luftig marengs til desserten.
3. Når du skiller eggehviten fra plommen, sørg for å ikke få noe plomme i eggehviten.
4. Eggehvite er et viktig ingrediens i mange bakverk som krever luftighet og struktur.
5. Et triks for å teste om eggehviten er stiv nok, er å snu bollen opp-ned – hvis eggehviten holder seg på plass, er den klar.
Dato for generering: 04.12.2023