bokmålsordboka
SUBSTANTIV
Sukkerart som fins i frukt og bær, og som det er særlig mye av i druer; glukose
Rosiner inneholder mye druesukker
Ordforklaring
Hva betyr druesukker?
Druesukker er en sukkerart som finnes naturlig i frukt og bær, og det er spesielt rikelig med druesukker i druer. Den vitenskapelige betegnelsen for druesukker er glukose. Druesukker er en viktig energikilde for kroppen, og det spiller en sentral rolle i kroppens stoffskifte. Når druesukker brytes ned i kroppen, frigjøres energi som brukes av cellene til ulike former for aktivitet.

Eksempler:
1. Ettersom druen modner, øker mengden av druesukker i den, og dermed blir den søtere.
2. Idrettsutøvere kan innta druesukker for å få en rask energiboost under trening eller konkurranse.
3. Noen mennesker opplever et kraftig blodsukkerfall dersom de ikke får i seg nok druesukker mellom måltidene.
4. Druer er en utmerket kilde til naturlig druesukker, som gir kroppen en rask energitilførsel.
5. Legen anbefalte pasienten å spise litt druesukker for å øke blodsukkernivået etter en lang treningsøkt.
Dato for generering: 03.12.2023