bokmålsordboka
SUBSTANTIV
Gj fr.; trolig fra gr. tragema ‘dessert’
Nøtt, mandel eller lignende med sukkerovertrekk
Ordforklaring
Hva betyr drasjé?
Ordet "drasjé" refererer til en liten bit av mat, som for eksempel en nøtt eller en mandel, som er dekket med et lag av sukker. Vanligvis brukes dette begrepet om små konfekter eller sjokoladebiter som har blitt behandlet på denne måten. Prosessen med å lage drasjéer innebærer vanligvis å dyppe maten gjentatte ganger i en sirup eller flytende sukkerblanding, slik at det dannes et jevnt og glatt sukkerskall rundt matvaren.

Eksempler:
1. Jeg kjøpte en pose med sjokoladedrasjéer som jeg skal bruke til å dekorere kaker.
2. De serverte drasjéer av mandler og peanøtter som en del av dessertbordet.
3. Drasjéene hadde en sprø og søt skorpe rundt de myke mandlene.
4. Hun liker å lage sine egne drasjéer ved å dyppe tørket frukt i smeltet sjokolade og sukker.
5. Bursdagskaken var pyntet med fargerike drasjéer som gjorde den ekstra festlig.
Dato for generering: 02.12.2023