bokmålsordboka
SUBSTANTIV
Vin som en drikker til dessert
Ordforklaring
Hva betyr dessertvin?
"Dessertvin" refererer til en type vin som vanligvis serveres i forbindelse med desserten. Den er spesielt utvalgt eller laget for å komplementere søte smaker og fruktbaserte desserter. Dessertviner kan variere fra søte og fruktige varianter som Moscato og Sauternes til rikere og mer komplekse typer som portvin og madeira. Målet med dessertviner er å harmonisere med og forbedre smaksopplevelsen av desserten, slik at de to elementene sammen utgjør en balansert avslutning på et måltid.

1. Vi avsluttet måltidet med en deilig eplepai servert med en søt dessertvin.
2. Et glass av den fruktige dessertvinen passet perfekt til den sjokoladefondanten vi hadde til dessert.
3. På restauranten anbefalte sommelieren en muscat dessertvin som ville matche med sjokolademousse.
4. Det er viktig å velge en passende dessertvin som ikke vil overvelde den delikate smaken av den fruktige desserten.
5. Ettersom jeg ikke er så glad i søte viner, valgte jeg en tørr sherry i stedet for dessertvin til fruktcocktailen min.
Dato for generering: 02.12.2023