bokmålsordboka
SUBSTANTIV
Fra fransk
Matvare som anses som spesielt god eller eksklusiv; finere matrett
Lokale delikatesser
Russisk kaviar og andre delikatesser
Gåselever er en delikatesse
Ordforklaring
Hva betyr delikatesse?
"Delikatesse" refererer til en matvare som anses som spesielt god eller eksklusiv, vanligvis er det en finere matrett. Dette kan omfatte et bredt spekter av matvarer, inkludert kjøtt, fisk, oster, desserter eller spesialiteter fra ulike kulturer som anses som lekkerbiskener eller gastronomiske godbiter. Disse matvarene er ofte verdsatt for sin kvalitet, smak og unike egenskaper, og kan være mer kostbare eller vanskeligere å finne enn vanlige matvarer.

Eksempler:
1. På restauranten bestilte vi en tallerken med forskjellige delikatesser, inkludert trøffelpølse og kamskjell.
2. I dag skulle jeg gjerne lage en gourmetmiddag med delikatesser som hummer og fersk sjømat.
3. I den lokale delikatessebutikken kan du finne et utvalg av spesialitetsoster og italiensk salami.
4. Under turen til Europa smakte vi på ulike delikatesser som bakte makroner og foie gras.
5. I familiebursdagen satte vi sammen et fat med ulike delikatesser for å imøtekomme forskjellige smaker og preferanser.
Dato for generering: 02.12.2023