Kraft etter koking av kjøtt, bein, fisk eller grønnsaker, brukt som ingrediens i mat eller som suppe
Drikke en kopp varm buljong
Spe med kraft eller buljong
Ordforklaring
Hva betyr buljong?
Info
Denne teksten er generert av en kunstig intelligens og kan inneholde unøyaktigheter og feilaktige fremstillinger som ikke samsvarer med virkeligheten.
Buljong er en kraftig smaksatt væske som oppstår ved koking av kjøtt, bein, fisk eller grønnsaker. Den brukes ofte som en base eller ingrediens i matlaging, spesielt i supper, sauser eller risotto. Buljongen får vanligvis sin smak, næring og farge fra de ingrediensene som blir kokt i den, og den kan være hjemmelaget eller kjøpt på flaske eller pulverform.
1. Etter å ha kokt kyllingbein i vann i flere timer, ble det resulterende produktet en deilig kyllingbuljong.
2. Oppskriften krever en kopp grønnsaksbuljong for å tilsettes risottoen.
3. Hun lagde en deilig suppe ved å koke kjøtt, grønnsaker og krydder i buljong.
4. Kokken brukte fiskebuljong som basis for den nydelige sausen som fulgte med retten.
5. Jeg foretrekker å lage min egen buljong fra bunnen av i stedet for å bruke den ferdigkjøpte varianten.