Mørkegrønn blomkållignende grønnsak; Brassica oleracea var. italica
Ordforklaring
Hva betyr brokkoli?
Info
Denne teksten er generert av en kunstig intelligens og kan inneholde unøyaktigheter og feilaktige fremstillinger som ikke samsvarer med virkeligheten.
Brokkoli er en mørkegrønn blomkållignende grønnsak av arten Brassica oleracea var. italica. Den har et tett hode med flere små blomsterknopper, og stilkene og bladene kan også spises. Brokkoli er næringsrik og inneholder store mengder vitamin C, A, og K, i tillegg til fiber, folat, og antioksidanter. Den kan tilberedes på ulike måter, for eksempel dampet, kokt, stekt eller rå, og er en populær ingrediens i mange retter over hele verden, spesielt i sunne salater, supper, og wokretter.
Eksempler på bruk:
1. Jeg liker å tilberede brokkoli ved å steame den lett og deretter servere den med litt sitronsaft og olivenolje.
2. Brokkoli er en viktig ingrediens i den kinesiske retten "beef and broccoli".
3. Min mor legger alltid litt revet parmesanost på brokkolien før hun baker den i ovnen - det smaker fantastisk!
4. Brokkolisuppe er en perfekt måte å varme opp en kald vinterdag.
5. Jeg prøver alltid å inkludere litt brokkoli i mine ukentlige grønnsaksinnkjøp, siden den er så sunn.