bokmålsordboka
SUBSTANTIV
Fra fransk
Sterkt krydret suppe med skalldyr og fisk, vanlig i Sør-Frankrike
Bouillabaisse fra Marseille
Ordforklaring
Hva betyr bouillabaisse?
"Bouillabaisse" er en sterkt krydret fransk fiskesuppe som tradisjonelt har blitt tilberedt i kystområdene i Sør-Frankrike. Denne delikate suppen inneholder vanligvis en blanding av ulike typer fisk, som for eksempel flyndre, havabbor, og muligens også skalldyr som reker, blåskjell og blekksprut. Bouillabaisse er kjent for sin kraftige smak, som oppnås ved å tilsette en rekke krydder, urter og grønnsaker, i tillegg til olivenolje og hvitvin. Serveres vanligvis med brød og aioli.

Eksempler:
1. Til middag i kveld laget jeg en deilig bouillabaisse med fersk fisk og skalldyr.
2. Mens vi var på ferie i Sør-Frankrike, spiste vi den beste bouillabaisseen jeg noensinne har smakt.
3. Hjemme laget jeg min egen versjon av bouillabaisse, inspirert av oppskriften jeg lærte da jeg besøkte Marseille.
4. Restauranten spesialiserte seg på fransk sjømat, spesielt bouillabaisse, som var en favoritt blant gjestene.
5. Jeg bestilte en bolle med bouillabaisse til lunsj, og ble overveldet av aromaene av fersk fisk og krydder.
Dato for generering: 02.12.2023