bokmålsordboka
SUBSTANTIV
deig til å lage bolle av
Ordforklaring
Hva betyr bolledeig?
Bolledeig er en type deig som brukes til å lage boller. Denne deigen består vanligvis av ingredienser som mel, gjær, melk, sukker, smør og egg. Når disse ingrediensene blandes sammen og gjennomgår en gjæringsprosess, dannes en myk og litt klissete deig som er egnet for å lage et bredt utvalg av boller, som for eksempel kanelsnurrer, hveteboller, sjokoladeboller og kardemommeknuter. Bolledeig kan også variere i sammensetning og smak avhengig av ønsket resultat, for eksempel kan det tilsettes forskjellige smakstilsetninger eller fyll.

1. Jeg skal lage kanelsnurrer med den ferdige bolledeigen.
2. Etter at bolledeigen hadde hevet seg, satte jeg den i ovnen for å bake hveteboller.
3. Bolledeigen ble tilberedt med kardemomme og sukker for å lage deilige kardemommeknuter.
4. Ifølge oppskriften skulle jeg la bolledeigen hvile i en time før jeg begynte å forme sjokoladeboller.
5. Mamma lagde alltid de beste bollene med sin hemmelige oppskrift på bolledeig.
Dato for generering: 02.12.2023