bokmålsordboka
SUBSTANTIV
Av nederl. bloemkool, av ‘blomst’ og ‘kål’
Kålplante med rund, hvitaktig blomsterstand; Brassica oleracea var. botrytis
Grønnsak av planten blomkål
Kokt blomkål
Ordforklaring
Hva betyr blomkål?
Blomkål (Brassica oleracea var. botrytis) er en variant av kålplanten som er karakterisert av en stor, rund og tett hvitaktig blomsterstand. Den spiselige delen av blomkål er den hvite blomsterstanden, som vanligvis blir spist rå, kokt, stekt eller brukt i ulike retter. Blomkål er en populær grønnsak på grunn av sin milde smak og allsidige bruksområder.

Eksempler på bruk:
1. Jeg skal lage blomkålsuppe til middag i kveld.
2. Blomkål kan også tilberedes som en sunn alternativ til ris ved å kjøre blomkålbuketter i en blender til de ligner riskorn.
3. Retten ble servert med stekte kyllingfileter og dampet blomkål.
4. Noen foretrekker å steke blomkål i ovnen med litt olivenolje og krydder for en sprø og smakfull rett.
5. Hun valgte å lage en vegetarisk curry med blomkål, kikerter og krydder.
Dato for generering: 02.12.2023