bokmålsordboka
SUBSTANTIV
Fra engelsk, opprinnelig fra eldre nederlandsk ‘fleskeside, skinke’
Røykt, lettsaltet sideflesk
Egg og bacon
Ordforklaring
Hva betyr bacon?
Bacon er en type kjøtt laget av røykt, lettsaltet sideflesk. Det er vanligvis skåret i tynne skiver og stekt til det blir sprøtt. Bacon er kjent for sin karakteristiske smak og aroma, som kommer fra den røykte prosessen det gjennomgår under produksjonen. Det er en populær ingrediens i mange retter og brukes ofte til å tilføre en ekstra smakfull dimensjon til matlagingen.

Eksempler:
1. Jeg elsker lukten av stekt bacon om morgenen.
2. En BLT-sandwich inneholder vanligvis bacon, salat og tomater.
3. Jeg foretrekker å steke bacon til det blir sprøtt.
4. Bacon kan også brukes som ingrediens i omeletter eller salater.
5. På restauranten bestilte jeg en burger med ekstra bacon.
Dato for generering: 02.12.2023