bokmålsordboka
SUBSTANTIV
Av gresk; jamfør antropo- og -logi
Studium av mennesket både kulturelt, sosialt og som art; jamfør kulturantropologi og sosialantropologi
Ordforklaring
Hva betyr antropologi?
Antropologi er studiet av mennesket i sin helhet, både kulturelt, sosialt og som art. Det er en vitenskapelig disiplin som undersøker menneskets opprinnelse, utvikling, adferd, kultur og samfunn. Antropologer utforsker og analyserer menneskelige samfunn og deres kulturelle praksis, språk, ritualer, sosiale strukturer og økonomiske systemer. De bruker ofte et bredt spekter av metoder, inkludert feltarbeid, observasjon, intervjuer og analyse av materielle kilder.

Eksempler på bruk av "antropologi" i setninger:
1. Hun studerer antropologi ved universitetet og fokuserer spesielt på kulturutveksling mellom ulike samfunn.
2. Antropologien har bidratt til å forstå menneskets evolusjonære historie og hvordan vi har tilpasset oss forskjellige miljøer.
3. Antropologer har gjennom sine studier av samfunn over hele verden bidratt til å avdekke og utfordre kulturelle fordommer og stereotyper.
4. Antropologi er en tverrfaglig disiplin som trekker på kunnskap fra sosiologi, lingvistikk, biologi og arkeologi for å forstå menneskelig adferd og samfunnsliv.
5. Antropologiske studier kan gi innsikt i hvordan ulike kulturer forholder seg til og tolker begreper som tid, rom, familie og makt.
Dato for generering: 16.09.2023